Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lär man sig köra bil

Övningskörning kräver rätt ålder (man måste vara 18 för att få ta körkort i Sverige), en bil att öva med, och viktigast av allt – en person med tålamod och pedagogisk inställning. Mamma och Pappa kan vara välmenande då de erbjuder att övningsköra men det här kan vara ett säkert recept till usla köregenskaper. Man måste nämligen lära sig på ett lugnt och sansat sätt tillsammans med någon som förstår hur man lär ut sådant som efter många år sitter i ryggraden.

Här är viktiga punkter för dig som vill lära dig att köra bil:

  • Anmäl dig till en bra bilskola och se samtidigt till att du har en vettig person att övningsköra på fritiden med. Det kan vara klokt att välja att köra med en bil med manuell växellåda så att du slipper förvirring då körskolan kommer att erbjuda bilar med manuell växel. Tänk på att köra på säkra platser. Börja aldrig på vägar där det finns mycket trafik och där man lätt kan förirra sig till en större motorled.
  • Läs teori parallellt med övningskörningen och lägg märke till de regler som du lär dig då du är ute i trafiken. Ju fler praktiska exempel du har på reglerna ju lättare blir det att klara av det teoretiska provet.
  • Kör aldrig onykter eller då du är så trött att det finns risk för att du missar viktig information från din körlärare eller från den som är ute och övar med dig.
  • Välj att övningsköra med en person som har tålamod och som inte räknar med att du förstår allting bara för att det verkar logiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *