Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur metar man abborre

Hur metar man abborre

När man tänker på abborren så ser man kanske en liten insjöfisk framför sig, men faktum är att aborrar kan bli ganska stora. Om man tycker om smaken av färsk abborre så kan man lära sig att fiska den själv. Det här är både roligt och spännande, och det är inte särskilt svårt. Man ska ge sig ut och meta abborre under sommar och höst då vattnet fortfarande är tillräckligt varmt för att den här fisken ska komma upp till ytan på jakt efter föda.

Under vintern så gömmer sig abborrarna i djupet och då är det ingen idé att ens försöka. Meta under morgontimmarna eller senare på kvällen för det är då som abborren kommer fram för att få sig något att äta. Tanken är förstås att din krok med bete kommer att locka tillräckligt mycket.

Det kan kännas bekvämt att meta abborre från en brygga men det är inte det bästa tipset för att lyckas, Den här fisken trivs på grundare vatten där det finns vass eller kanske lövverk och trädgrenar som ligger i vattnet som ett skydd mot större rovfiskar. Där vattnet är varmt finns det gott om mat för abborren och det är här som du vill fiska för bästa resultat. Man kan välja små spinnare att fiska med. Om dessa liknar sill så kan det fungera riktigt bra eftersom abborrar gärna jagar efter sill. Ett annat tips är således att fiska efter abborren där det finns gott om sill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *