Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lär man sig engelska

flaggor brittisk amerikansk kanada

Det bästa sättet att lära sig engelska på är att befinna sig på en plats där ingen pratar svenska.

Om man har möjligheten att bo i ett engelsktalande land under en längre period så kommer detta att vara den effektivaste metoden. Nu kan man förstås lära sig engelska hemma i Sverige genom att ta kurser och studera själv från böcker som man lånar på biblioteket.

Det stämmer förstås att det är lättare att lära sig nya språk snabbt då man är yngre, men detta betyder inte att äldre inte kan lära sig engelska.

Har man bara en bra plan och tålamod så kan man skaffa sig ett nytt språk eller förbättra de kunskaper som man redan har.

Den som inte kan åka utomlands för att studera engelska kan ta följande steg för att förbättra sin engelska eller för att lära sig språket från grunden:

  1. Anmäl dig till en kvällskurs i engelska som är i enlighet med den nivå du befinner dig på just nu.
  2. Se filmer på engelska utan svensk text.
  3. Läs enbart böcker som är på engelska. Det finns böcker på mycket lätt nivå för den som fortfarande måste lära sig en massa nya glosor.
  4. Läs tidningar och bloggar på engelska. Man kan prenumerera på intressanta tidskrifter som National Geographic och Times i Sverige. Det är bara att läsa med en ordbok redo för att kontrollera vad nya uttryck och ord betyder.
  5. Skaffa brevvänner och vänner som talar engelska. Boka en tid i veckan då ni pratar på engelska via telefon eller möten.
  6. Ta dina favoritlåtar på engelska och gå igenom vad orden betyder. Låtarna får en helt ny innebörd och din engelska blir mycket bättre!
  7. Putsa dina kunskaper med en app som Babbel.

Läs den här artikeln på Svengelska.nu för att se vanliga fel som svenskar gör på engelska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *