Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur blir man rik

Det finns ett gammalt ordspråk som lyder ”det är inte de stora inkomsterna som gör en rik utan de små utgifterna” och inget ordspråk har väl varit så talande som detta. För att kunna bli rik behöver man kunna förvalta sina pengar väl, vilket kräver både planering och självkontroll.

För att bli rik behöver man maximera sina inkomster, förvalta pengarna man får på ett bra sätt och allra helst försöka låta pengarna arbeta för att öka i värde samtidigt som man behöver minimera sina utgifter. Det spelar ingen större roll om man har en jättelön eller en mindre inkomst, även små summor kan växa sig stora med tiden.

Man behöver spara sina pengar genom att sätta av en viss procent av sin lön, minst 20 %, varje månad till ett sparkonto. Detta betyder att man behöver vara försiktigt i sitt leverne så att man klarar av att leva på 80 % av sin lön. Detta handlar mycket om att man under en period av sitt liv behöver disciplin och förmågan att kunna avstå från saker tills dess att man har blivit rik då man har råd och möjlighet att köpa det man önskar.

Det är viktigt att man börjar spara tidigt i livet, allra helst då man fortfarande bor hemma och förmodligen klarar av att spara betydligt mer pengar än man klarar att spara efter att man har flyttat hemifrån.

Efter ett antal års sparande så har man nu förhoppningsvis lyckats att bygga upp en betydande summa på sitt bankkonto och det är nu det börjar bli dags för pengarna att arbeta och föröka sig av sig själv. Det man behöver göra är att försöka hitta intressanta och lönsamma investeringar som ger en bra avkastning på kapitalet.

Att investera i aktier kan vara en bra investering som ger en bra avkastning om man är försiktigt och påläst så man klarar av att välja ut var man ska placera sina pengar. Om man inte klarar av aktiehandel själv så kan man köpa andelar i fonder där proffs sköter om investeringar i aktier. Dessa fonder kan ge avkastningar på upp till 20 till 30 % av kapitalet varje år.

Men även här gäller det att välja rätt fonder och sprida investeringarna över flera fonder. Då fonder med stor avkastning ofta är riskfyllda vilket kan innebära att det leder till kapitalförluster vilket i sin tur innebär att man kan bli av med delar av det sparade kapitalet som man har kämpat hårt för att få ihop.

Om man placerar sina pengar rätt så kan man fördubbla sitt sparkapital var fjärde år. Detta innebär att man ganska snabbt får ihop en förmögenhet som innebär att man blir rik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *