Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur spelar man på lotto

Hur spelar man på lotto

Lotto är ett slumpspel som är väldigt likt vanligt bingospel och som har funnits sedan närmare 30 år tillbaka i Sverige. Lotto kan spelas både hos spelombud men även på Internet hos Svenska spel.

Lottodragningen sker två gånger per vecka i direktsändning. Det finns även ett stort antal spelbolag som erbjuder olika varianter på Lotto på Internet och även med dagliga dragningar.

Varje Lottobricka innehåller 35 nummer, från 1 till 35, och spelet går ut på att man ska välja ut 7 stycken av dessa nummer. Vid dragningarna som sker så slumpas 7 nummer och 4 tilläggsnummer fram. För att vinna högsta vinsten ska man ha prickat in alla 7 nummer rätt.

Man kan även vinna mindre vinster om man har exempelvis 6 rätt och ett tilläggsnummer och ända ned till 4 rätt utvalda nummer. Vinsten kan variera och är beroende av hur många som har 7 rätt, desto flera vinnare desto mindre vinst då den delas mellan vinnarna. Lotto kan ha väldigt höga vinster för en ensam vinnare och Lotto bidrar ensamt till att Sverige får ett drygt hundratal nya miljonärer varje år.

Eftersom Lotto är ett slumpspel finns inga spelkombinationer eller någon information som kan påverka vinstchanserna. Chansen att samma nummer ska komma upp i två dragningar i rad är teoretiskt möjligt och därför är det många som spelar på samma nummer vid varje dragning.

Man kan även komplettera sitt spel på Lotto med Joker för ytterligare vinstchans. Joker liknar ett lotteri där varje kupong har ett antal siffror. I samband med lottodragningarna så sker även dragningar för joker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *