Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur kan man sluta svettas

Hur kan man sluta svettas

Att svettas är naturligt och hur mycket vi svettas skiljer sig från person till person men också annat så som aktivitet och kostvanor kan påverka svettningen. Om du har problem med svett finns det ett antal åtgärder du kan testa innan du går vidare.

  • Byta deoderant – Att byta deoderant kan hjälpa dig att sluta svettas om du har lindriga problem. Det kan vara så att det finns något i den deoderant du använder som du gör att du svettas. Testa att byta till en ny och se om det hjälper.
  • Använda specialdeoderanter – Det finns speciella deoderanter på apoteken som är avsedda för personer som svettas mycket. Dessa produkter fungerar på de flesta som har problem men inte för alla. Ibland fungerar de bara under en inledande period och sedan återkommer problemen med svettningar igen. Du måste också tänka på att när svetten inte kommer ut ur exempelvis armhålorna så kommer den ut någon annanstans. Du kan därför börja svettas på en annan del av kroppen när du använder sådana produkter.
  • Botox-injektioner – I extremfall så går det att använda botox-injektioner i armhålorna. Dessa är kostsamma och finansieras sällan av myndigheterna om det inte rör sig om extrema problem som påverkar ditt vardagsliv. Det är viktigt att veta att detta är något som måste upprepas och löser inte problemet på längre sikt.

Andra saker som kan påverka dina svettningar kan vara nikotin eller att du har en förhöjd förbränning efter exempelvis träning. Det är viktigt att testa sig fram och se hur olika åtgärder fungerar för dina svettningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *