Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lindar man en innebandyklubba

Man lindar en innebandyklubba genom att använda speciella grepplindor som man kan köpa i sportaffärer. Man kan välja att linda så man får ett smalt skaft, genom att först ta bort originallindan på skaftet och sedan linda med grepplindan, eller ett tjockare skaft då man lindar grepplindan ovanpå originallindan.

Hur man lindar en innebandyklubba

  1. Börja med att ta bort den gamla lindan från skaftet, använd ett mildare lösningsmedel eller ett rengöringsmedel för att få bort allt gammalt klister, fett och annan smuts.
  2. Placera sedan knoppen, overgripen, längst upp på skaften och linda sedan tajt längs med skaftet. Se till att hela tiden hålla lindan spänd så att inte skarvar, mellanrum eller ojämnheter uppstår.
  3. När man har lindat klart längs med skaftet så förankarar man slutet på lindan med el-tejp eller annan kraftig plasttejp. Se till så att det sitter fast ordentligt så att det inte lossnar i samband med spel.

Vill man ha ett tjockare skaft så kan man låta originallindan sitta kvar och linda ovanpå denna. Se till att göra rent ordentligt så att lindan och tejpen får bra fäste och så att det inte blir ojämnt på grund av underlaget.

Det finns ett flertal olika grepplindor att välja mellan på marknaden, men den enklare, overgrip, beskriven ovan är den billigaste och fungerar bra för normalt spelande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *