Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur kan man resa billigt under lågsäsong?

Billigt flyg

Om man vill uppleva en fantastisk resa och få ut det mesta av det resmål man besöker, till rimliga priser, så ska man resa under lågsäsong. Inte bara för att resan blir betydligt billigare utan även därför att man kommer att få ut mer av sin resa.

Det finns förstås flertalet resmål som inte är värda att åka till under lågsäsong, mycket beroende av att resmålet stänger igen halva staden under lågsäsong då det råder sämre väder och det saknas tillräckligt med turister för att få lönsamhet.

Däremot finns det flera stora resmål där staden och resmålet fungerar som vanligt, även under lågsäsong. Det finns även ett flertal platser där vädret är behagligare under lågsäsong än vad det är under högsäsong.

Om man ser till stora resemål som exempelvis Thailand så finns det ett flertal resmål där det är full fart även under lågsäsong. På många av de vackra öarna eller i städer är allt öppet som vanligt därför att de fortfarande kommer turister till dessa platser, även under lågsäsong, men de är bara en bråkdel mot den mängd som kommer vid högsäsong.

I Thailand så är högsäsongen från november fram till februari. Men den bästa tiden att resa till Thailand är februari fram till mitten på april. Då är det behaglig värme på dagarna, vilket blir varmare fram mot april, samtidigt som det är svalare under nätterna.

Priserna är nära hälften mot vad de är under högsäsong samtidigt som man slipper alla skränande turister som i flockar drar fram genom gatorna.

Så reser man billigt under lågsäsong

  • Flygresor till de flesta resmål kostar uppemot hälften så mycket mot vad de kostar under högsäsongen. Till Thailand kan man under lågsäsong resa för så lite som 4000 kronor ToR mot närmare 10000 kronor vid högsäsong.
  • Hotellen sänker sina priser rejält under lågsäsong. De vet att de behöver vara konkurrenskraftiga för att kunna vara med och slåss om de få turister som besöker resmålet. Halva priset på boende är normalt vid lågsäsong. Det finns också ibland möjlighet att förhandla sig till lite bättre priser på vissa resmål.
  • De stora mastodontdiskoteken och de exklusiva turistnattklubbarna är ofta stängda under lågsäsong. De gör att man istället behöver besöka de mer lokala nöjeslokalerna. Här hittar man minst lika bra musik, god mat och billig dryck. Kostnaderna för mat och dryck är betydligt lägre under lågsäsong och ofta kommer man undan med ungefär hälften mot vad det kostar under högsäsong.
  • Taxiresor, utflykter och båtresor kostar ofta mindre under lågsäsong. Tillgången på taxin och platser på transportmedel är betydligt bättre än under högsäsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *