Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lagar man kaffe

Att laga kaffe är en konst och det finns ingenting som kan förstöra en avkopplande stund som beskt eller sönderkokt kaffe. Det finns flera olika metoder att tillaga kaffe som alla ger kaffet sin egen utpräglade smak.

Brygga kaffe

Att brygga kaffet är det vanligaste sättet att laga kaffe idag. Man har en kaffebryggare som man fyller med rent och kallt vatten. Därefter tillsätter man kaffe i ett filter. Det är viktigt att man inte överdoserar kaffet då det då blir beskt. Kaffebryggaren bör ha en effekt på över 1100 W och temperaturen vid bryggningen ska uppgå till cirka 94 grader. Bryggningen bör för bästa smak inte överstiga 5 minuter. Till bryggkaffe använder man finmalet bryggkaffe.

Koka kaffe

Att koka sitt kaffe är ganska enkelt och kräver endast en kaffekanna. Man kan även använda sig av en enkel kastrull med tillfredställande resultat.

Man häller rent och kallt vatten i en kaffepanna och tillsätter därefter grovt malda kaffebönor. Man får inte låta vattnet koka utan så snart vattnet börjar sjuda, små bubblor bildas på vattenytan, stänger man av värmen och låter kaffet få stå och dra sig i 5 minuter innan servering så att vattnet hinner suga upp aromen från kaffebönorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *