Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur läser man en bok snabbt

Den som frågar hur man läser en bok snabbt har antagligen inte skaffat boken för att bara njuta av den. Om det handlar om ett skolarbete som man måste klara av inom en snäv tidsrymd så gäller det att veta hur man läser boken snabbt.

Samtidigt som man tar sig igenom sidorna snabbt så måste man ju fatta vad det står på dem och det är detta som inte alltid går att förena. Därför finns det några tips som kan vara bra att använda sig av då man måste läsa en bok mycket fort.

Läs inte, lyssna!

Det här är ett genialiskt tips och det är något som fler borde uppmärksamma. Är du medveten om hur många böcker som finns helt gratis som ljudböcker online? Du kan även komma åt dessa på ditt bibliotek.

När du kan lyssna på boken så har du läst ut den i ett vips. Du kan nämligen lyssna då du är ute och går, åker buss, tränar och lagar mat. Det här är det bästa sätter att läsa böcker fort på!

Några ljudboks-tjänster

Gör upp en plan

Om du inte har tillgång till ljudbok så måste du ha en smart plan. Det duger inte att skjuta upp läsandet i hopp om att du klarar det hela på söndag kväll för att sedan skriva ditt skolarbete under natten.

Ta en titt på hur många kapitel boken innehåller, och dela sedan upp dessa så att du inte behöver läsa alltför mycket per dag. Håll dig strikt till detta schema så kommer du snart ha läst boken från pärm till pärm.

Högläsning

Om ni är två personer som måste läsa samma bok så kan ni hjälpas åt. Läs högt för varandra. Ta ett kapitel i taget och boka in tidpunkter då ni måste läsa vidare för att bli klara i tid. Det här är både roligt och effektivt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *