Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur permanentar man håret

Om man har lite längre hår kan det vara roligt att förändra det lite mellan varven eller så kanske man vill permanenta håret inför en speciell händelse. Det går alldeles utmärkt att permanenta håret hemma, med hjälp av ett syskon eller en kompis. Däremot om man vill rakpermanenta håret eller ha en avancerad hårpermanent bör man vända sig till en duktig frisör som ser till att man får det resultat man förväntar sig.

De produkter som säljs för hempermanent har blivit så pass bra idag att när man har permanentat sig så sitter permanenten kvar länge. Det finns olika medel för att permanenta sig, dels den traditionella hårpermanenten med permanentvätska och fixering men även ett skumpermanent, som ger lika bra resultat, men som inte håller formen lika länge som den traditionella hempermanenten.

Först behöver man tänka på att det finns olika permanent för olika typer av hår då vissa har självlockigt hår och andra naturligt rakt hår och vissa har även tjockt hår medan andra har tunt hår. Rådgör med försäljaren om vilken hempermanent som passar bäst för just ditt hår.

Därefter behöver man bestämma sig för vilken permanent man ska ha, vill man ha smålockar, korkskruvar eller stora lockar. Man behöver köpa spolar som man ska sätta i håret och dessa finns i olika storlekar. Se till att köpa tillräckligt många spolar så att det räcker till hela håret.

Följ därefter noga anvisningarna på förpackningen, dessa kan skilja mellan olika produkter, så kommer resultatet att bli bra.

Om man vill ha lockigt hår för en kväll så finns det ett knep för att få håret lika lockigt som om det vore permanentat. Efter att man har duschat så torkar man håret försiktigt och flätar det sen medan håret är blött. Man delar håret genom att göra en mittbena och flätar därefter delarna i flera olika flätor och sätter en gummisnodd längst ned. Därefter låter man håret torka, vilket kan ta 4-5 timmar innan det är helt torrt, och sedan släpper man ut flätorna och rättar till håret. Nu har man ett lockigt svallande hår som håller i en till ett par dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *