Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur hittar man kantareller

Låda med kantareller

I skogen finns några av världens mest eftersökta delikatesser och också något som brukar kallas skogens guld, nämligen kantareller.

Dessa läckerheter är emellertid inte det enklaste att hitta och ibland krävs det både tid, tanke och teknik för att komma kantarellerna på spåren.

Såhär gör du för att hitta kantareller

  1. Börja med att undersöka om det kan finnas kantareller i eller kring området där du bor. Många vill inte berätta var kantarellerna finns eftersom man ofta vill behålla sin kantarellställen för sig själv. Men genom att fråga vänner, bekanta men även söka på Internet kan du hitta platser där det eventuellt finns kantareller.
  2. Välj rätt tidpunkt för din kantarelljakt. Den bästa tiden på året att leta efter kantareller är under sensommaren eller tidigt på hösten. Särskilt efter reg så kan kantarellerna visa sig och växa sig stora.
  3. När du kommit ut till skogen måste du gå till platser där det finns mycket träd och skugga för kantarellerna. Den typ där det brukar vara mest är i lövskog av varierade träslag.
  4. Kantareller gillar att ligga vid mossan. Så sök efter kantareller där det finns mycket mossa och även gräs. Du måste även kunna skilja fallna löv från kantareller. Det kan för ett ovant öga att skilja ett gult löv från en gul kantarell men det lär du dig snart.
  5. När du plockar svamp är det viktigt att du vet vad det är du plockar. Verifiera noggrant att det verkligen är kantareller du har plockat och ingen giftig svamp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *