Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur skriver man ut dubbelsidigt

Om man vill skriva ut en bok eller en större rapport är det smidigt att kunna använda båda sidorna av papperet. Man kan skriva ut dubbelsidigt på två sätt, antingen har man en skrivare som har en funktion för dubbelsidig utskrift eller så får man göra en del manuellt arbete för att få sin utskrift dubbelsidig.

Om skrivaren man ska skriva ut på har en funktion för att skriva ut dubbelsidigt så gör man en vanlig utskrift av dokumentet och väljer att klicka i rutan för ”Dubbelsidig utskrift” som finns under egenskaper på den dialogruta som kommer upp när man väljer utskrift. Skrivaren kommer nu att själv hantera den dubbelsidiga utskriften genom att först skriva ut första sidan och sedan dra tillbaka papperet för att skriva ut på andra sidan.

Om skrivaren saknar funktion för dubbelsidig utskrift kan man ändå göra dessa utskrifter men det krävs lite manuellt arbete. Först väljer man att skriva ut dokumentet och när skrivarens dialogruta öppnas så väljer man att enbart skriva ut alla udda sidor. Då skrivs sidorna 1, 3, 5, 7 och så vidare ut på skrivaren. När utskriften är klar behöver man vända på papperna, dels upp och ned och sedan sortera upp dessa så att den första sidans baksida kommer överst i högen och sida 3, 5, 7 och så vidare följer i rätt ordning därefter. Stoppa sedan tillbaka papperen i skrivaren och välj åter igen utskrift av dokument men denna gång väljer man att skriva ut de jämna sidorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *