Vi har svar på mer eller mindre allt.

Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur fungerar en LCD-tv

En LCD tv, Liquid Crystal Display, har en skärm som består av flera miljoner flytande kristaller. En avstängd skärm är helt svart och när sedan de flytande kristallerna tillförs el i olika styrka så släpper de igenom ljus från tv:ns lysrör, olika mycket beroende på strömstyrkan, som tillsammans bildar en bild.

En LCD tv har ofta hög upplösning, som standard 1280 x 720, men man kan köpa LDC tv med Full HD vilket ger en upplösning på upp till 1920 x 1080. Detta gör att en LCD tv ger knivskarpa bilder. Dock så krävs det att de tv-program man tittar på sänder just i HD-format för att få denna höga upplösning, vilket inte det är så många som gör. Men filmer som man köper eller hyr är idag nästan alltid i Full HD format.

En fördel med LCD tv gentemot Plasma tv är att LCD skärmen är mycket ljusstark vilket gör att man får bra bild även under ljusa förhållanden i omgivningen. Samtidigt så är tyvärr uppdateringarna av bilderna lite långsammare än hos en Plasma skärm vilket kan upplevas som en fördröjning om man ser på snabba bildsekvenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *