Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur presenterar man sig själv

Man har inte så gott om tid på sig att presentera sig själv innan den man presenterar sig för redan har fått en uppfattning om en som person. Enligt vissa undersökningar som har gjorts så har man cirka 30 sekunder på sig att sätta ett avtryck. Det är under dessa sekunder som motparten omedvetet kommer att bestämma sig för om han kommer gilla en, vill göra affärer med en eller anställa en.

När man presenterar sig själv så är det inte så mycket det man säger som spelar någon roll utan snarare hur man säger det och vilka kroppssignaler man ger när man säger det. När man träffar någon första gången och ska presentera sig är det viktigt att kroppen även förstärker den presentation man gör. Man ska ha en stadig och fast blick till motparten, utan att blicken får upplevas som stirrig. Man ska prata med tydlig och lugn röst, inte för fort och inte för långsamt.

Man ska inte börja varje uttalande med ”eeh” däremot är det bra att ta en kort konstpaus på någon sekund så att det man säger hinner sjunka in samtidigt som det ser ut som om man pratar med eftertanke.

Det man säger ska vara relevant, kortfattat men ändå begripligt. Man ska inte fördjupa sig i något och göra större utläggningar om inte motparten ställer frågor. Den presentation man gör ska kunna skrivas ned i högst fem meningar men ändå vara så pass uttömmande så att det inte efterlämnar några frågetecken efter sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *