Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man en bättre hud?

Finare hud

Alla människor har olika hudtyper och man kan också ha olika typer av hudproblem till följ eller utöver sin hudtyp. Vanliga hudtyper är torr hud, normal hud, oljig hud eller en kombination av torr och oljig hud.

Beroende på vilken hudtyp eller hudproblem som du upplever så finns det också olika typer av behandlingar.

Torr hudtyp

Om du har en torr hudtyp kommer du behöva produkter för dagligt underhåll och framförallt då produkter som har en bra återfuktningförmåga och skyddar din hud från yttre påverkan. Det är väldigt vanligt förekommande med torr hud och speciellt under de kalla månaderna under året.

Oljig hudtyp

En oljig hudtyp kännetecknas typiskt av synliga porer, en fetare hy och i värsta fall även vuxenacne och liknande. För att behandla och ta hand om en oljig hudtyp är det viktigt att man använder rätt produkter som skyddar huden och framför allt att man rengör den på ett skonsamt sätt.

Kombination av oljig och torr

Vissa personer kan ha särskilda partier som är torra och andra partier som är oljiga. Då behöver man oftast behandla med flera olika produkter för att ta hand om sin hud.

Vanligt är det att man behandlar hela ansiktet på samma sätt med samma produkter, men det ska man undvika och istället använda anpassade produkter för respektive område.

Läs mer om olika hudtyper och behandling på VictiveBeauty.com

Så vilken typ av produkt ska man använda generellt, finns det några riktlinjer?

Om du har hudproblem kan man utgå från att du absolut inte ska använda de billigaste produkterna på marknaden. Billigt betyder ofta lite sämre kvalitet och produkter som inte innehåller aktiva ingredienser.

Dessa behöver du får en behandling som stärker din hud på ett naturligt sätt med ingredienser som din hud redan har, men kanske för lite av eller behöver lite stimulas för att producera mer.

Några riktlinjer:

  • Anpassa aktiv ingrediens i produkten efter din hudtyp
  • Anpassa för daglig behandling och ha bra rutiner
  • Slarva inte med produkter eller användandet
  • Har du stora problem bör du alltid kontakta en hudläkare.
  • Välj inte det billigaste

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *