Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man bort pormaskar

Att ha pormaskar kan vara både besvärande och se fult ut då det skapas en svart fläck i mitten på pormasken. Den svarta fläcken har dock inget med smuts att göra utan beror på att pormasken är öppen vilket innebär att den yttersta ytan oxiderar och blir svart.

Det är ganska enkelt att få bort den yttersta delen av en pormask, den med en svart prick i, men för att få bort den permanent krävs att man även får bort den del som sitter under huden annars kommer den skapa en ny pormask eller i värsta fall utvecklas till en acne.

Om man ska ta bort en pormask för hand, klämma ut den, är det viktigt att man även får med sig hela roten. För att förenkla detta så bör man ånga ansiktet, hålla ansiktet över en balja med varmt vatten, så att porerna öppnar sig. Därefter är det enklare att trycka ut hela pormasken med roten.

Det finns bra medel att köpa på apoteket som man använder för att långsiktigt ta bort pormaskar och som även behandlar huden och återinfettar den så man slipper nya pormaskar. Personer som har fet hy har lättare att få pormaskar och därför är det viktigt att man underhåller sitt ansikte varje dag genom att tvätta ansiktet med en bra tvål, använda ansiktsvatten och skrubbar ansiktet med en finkornig skrubbkräm och lägger en ansiktsmask med jämna perioder så att man avlägsnar alla döda hudceller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *