Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur köper man begagnad elektronik?

Hur köper jag begagnad elektronik?

Det blir allt mer populärt att köpa begagnade varor eftersom det sparar både miljö och pengar för köparen – dessutom kan man få något för sina prylar som man inte längre använder.

Men man måste vara uppmärksam när man köper elektronik eftersom det är relativt känsliga produkter som oftast har en begränsad livslängd. Därför ska man se upp med vissa saker innan man köper begagnad och använd elektronik.

  • Undersök produkten – Genom att göra en undersökning av produktmodellen på exempelvis Internet kan du få en mycket god uppfattning om dess egenskaper. Du kan kontrollera om det finns några kända fel för just denna modell som gör att den inte är bra eller passande för dig. Du kan även besöka olika forum där de diskuterar produktens för- och nackdelar för att bilda dig en uppfattning.
  • Kolla garantin – Innan du köper produkten ska du kolla upp om det finns garanti kvar som du kan utnyttja om det skulle visa sig att det finns någon fel på produkten. Därför är det också viktigt att du frågar säljaren om kvitto för produkten så att du kan lämna in den om den krånglar.
  • Kolla om produkten reparerats – Ibland händer det att produkter repareras och det är viktigt att veta för dig om det varit något tidigare fel på elektronikprylen. Du bör även fråga vem som utförde arbetet så du vet om det har gjorts fackmannamässigt.
  • Testa produkten – Innan du köper produkten så bör du testa den så att det inte finns några uppenbara fel på den. Gör en grundlig kontroll så att du får en uppfattning om produktens helhet.
  • Tillbehör – Se till att du får eventuella tillbehör med produkten när du ska köpa den. Alla tillbehör ska finnas med annars ska du begära att få ett reducerat pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *