Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man mindre höfter

Breda höfter kan bero på övervikt men kan också bero på ett grovt skelett. Det är svårt att få bort fett runt höfterna då man inte själv kan bestämma var på kroppen man ska förbränna fett. Är man överviktig ska man äta rätt och träna för att gå ned i vikt generellt och då blir även höfterna mindre.

När man vill få mindre höfter genom träning så tränar man muskelgrupperna kring höfterna som lår och sätesmuskler. De bästa övningarna för att träna dessa muskler är utfall och knäböj, utan vikter.

Promenader, löpning, cykling eller dans är andra bra aktiviteter för att röra på kroppen och som leder till mindre höfter. Att ta trapporna i stället för hissen eller promenera till butiken istället för att ta bilen kortare sträckor gör att benmuskler aktiveras och detta ger resultat som på sikt leder till mindre höfter.

Det kan finnas andra orsaker som gör att det inte går att få mindre höfter och då kan man prova att träna andra muskelgrupper som gör att kroppen formar sig efter höfterna så det inte blir lika påtagligt att man har breda höften. Om man tränar ryggen och axlar kan man få en bredare överkropp vilket ger en symmetri till de bredare höfterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.