Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man barn att äta

Det kan ibland vara svårt att få små barn att äta på grund av att barnet trilskas. Det kan bero på flera olika saker att det är svårt att få barnet att äta, bland annat att barnet får äta olämpliga mellanmål eller att miljön vid matbordet eller kring den som matar är stressande för barnet.

När man ska mata barnet så är det bra att barnet är hungrigt. Det innebär att man inte bör ge barnet välling eller andra mellanmål nära inpå måltiden. Då blir det svårare att fånga barnets intresse att äta då barnet redan är mätt.

Det är också viktigt att man tar sig tid att mata barnet så att man inte stressar upp barnet också när man gör flera andra saker samtidigt.

Att äta i en harmonisk miljö underlättar att få barnet att äta. Att äta framför tv:n eller om det är mycket stök och prat kring matbordet kan innebära att barnet lätt tappar fokus på att äta då barnets uppmärksamhet fastnar på allt som händer runt omkring.

Det kan även underlätta att man inte låter barnet äta direkt när det har vaknat eller strax innan barnet ska sova, då kan ofta tröttheten påverka humöret och viljan att äta.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.