Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man hunden att sluta skälla

Hundar som skäller på allt och alla skapar lätt irritation hos omgivningen men kan även göra personer rädda eller osäkra. Istället för att skrika eller dra i hundens koppel så ska man göra motsatsen och inte försöka göra så stor uppståndelse ut av situationen. Man kallar hunden till sig med lugn röst tills den ger med sig och slutar skälla och då ger man hunden beröm.

Om man upplever att hundens skällande är ett stort problem bör man träna hunden att lära sig skälla och vara tyst på kommando. Det kräver massor av övning men efter ett tag så ger det resultat vilket kommer innebära att hunden inte skäller förrän han blir tillsagd att göra det och likaså har man lärt hunden att den ska vara tyst när man ger kommando om detta.

Man tränar hunden genom att få den att skälla på ett uttalat kommando och när den skäller så ger man den en belöning. När man har fått hunden invand med kommandot för att skälla så tränar man därefter hunden att vara tyst på kommando, det gör man genom att ge kommandot för att skälla och sedan därefter ge ett kommando för att hunden ska vara tyst. Han får då sin belöning först när han är tyst.

Tänk på att vissa raser skäller mer än andra och det kan vara svårt att förändra ett djupt rotat beteende som sitter i generna hos hunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *