Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man in en tampong

tamponger

När man ska använda en tampong bör man börja med att välja storlek. Storleken har ingenting med hur stor man är i underlivet utan endast hur pass riklig mens man har.

Eftersom kvinnans underliv är mycket känsligt för bakterier är det viktigt att man har god handhygien innan man för in tampongen i slidan.

När man använder tampong för första gången är det bättre att vänta någon dag tills mensen är mycket riklig. Detta underlättar när man för in tampongen som enkelt glider in utan att ge någon smärta.

Man kan även smörja in toppen av tampongen med lite barnolja eller vaselin så att det inte blir så stor friktion. Är det svårt att föra in tampongen eller om man är rädd att det ska göra ont kan man prova med en mindre modell för att testa sig fram.

De suger inte lika bra och man får byta oftare men samtidigt så får man chansen att vänja sig vid användningen av tampong.

Tampongen ska föras in med snöret utåt, det ska senare användas för att avlägsna tampongen. För att enklare få in tampongen underlättar det om man sätter sig på huk eller sätter upp ena benet på en stol. Sära på blygdläpparna och för sakta in tampongen.

Tampongen ska föras långt in i slidan och när den väl sitter på plats ska man inte känna av att den finns. Gör man det så är den inte införd tillräckligt långt. När man är klar så ska en bit av tampongens snöre sticka ut.

Det finns införingshylsor man kan använda för att sätta in tampongen, dock är dessa lite hårda och de första gångerna kan det kännas obehagligt. Dessa införingshylsor hjälper till att föra in tampongen utan att man behöver använda fingrarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.