Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur hittar man jobb i Norge

Hur hittar man jobb i Norge

Norge är ett land som grönskar och har en stor efterfrågan på arbetskraft. Detta har många svenskar insett och idag jobbar uppemot 100 000 svenskar i Norge. Det är inte bara jobben som lockar svenskar till Norge utan även lönerna som ofta är betydligt högre än i Sverige. Dessutom brukar villkoren vara desto mer generösa.

För att hitta jobb i Norge så måste man vara framåt och verkligen anstränga sig. Det finns flertalet olika sidor som listar jobb i Norge. Detta gör även den norska arbetsförmedlingen som kan vara en utgångspunkt för ditt jobbsökande i Norge.

Andra sätt att hitta jobb i Norge

  • Börja med att skriva ett CV och ett personligt brev som du kan ha som utgångspunkt i ditt jobbsökande för Norge.
  • Fokusera och selektera de jobb som passar dina kvalifikationer. Även om Norge söker mycket arbetskraft så är det inte så att vem som helst kan få ett jobb. Man måste vara kvalificerad för jobbet man söker.
  • Sök i databaser hos bemanningsföretag. Detta är ofta en bra väg in i företagen som sedan kan utvecklas till något mer.
  • Ring runt direkt till arbetsgivare i Norge. Genom att ringa runt direkt till arbetsgivare i Norge så ökar chanserna att du kan få ett jobb.
  • Välj orter som inte är så ”populära”. Merparten söker sig till Oslo men det finns många orter i Norge som söker arbetskraft. Titta efter mindre populära områden så har du mindre konkurrens.
  • Hör med kompisar och bekanta om de känner någon som känner någon. Kanske du kan få ett nummer direkt till någon som kan rekommendera dig ett jobb.

Att tänka på

  • Tänk på att du oftast måste ordna boende. Det kan vara krångligt så se till att vara ute i god tid innan du börjar söka runt. Kanske kan du dela lägenhet med någon annan så att det blir billigare.
  • Du kommer behöva en liten startbuffert innan du åker till Norge för att jobba. Du måste kunna klara minst en månad om du redan fått jobb. Annars måste du självklart kunna klara dig desto längre tidsperiod.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *