Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur köper man hus

Hur köper man ett hus.

När man köper hus brukar det vara enklast att man vänder sig till en mäklare som företräder säljare vid husförsäljning. Genom en mäklare så får man en specifikation över huset och kan ta del av de papper som är av betydelse innan man köper ett hus.

Det är dock alltid tillrådigt att man kontrollerar huset ordentligt själv eller med en besiktningsman för att upptäcka dolda fel som bland annat fuktskador eller andra skador som senare kan ge både problem men även bli kostsamma för den nya ägaren.

Ibland så säljs hus till högsta bud och det kan då vara flera som lägger ett bud på huset. Oftast så vinner den som lägger det högsta budet men det kan finnas andra villkor som gör att ägaren väljer ett lägre bud, exempelvis om ägaren önskar att huset inte ska förändras eller användas för viss verksamhet.

Man kan även köpa hus på exekutiva auktioner vilket innebär att man lägger bud på hus som Kronofogden utmätt, oftast på bankens begäran. Dessa auktioner kan man finna i dagspressen och sådana husköp kan ibland vara en bra affär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *