Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur putsar man fönster

Att putsa fönster är en konst för att inte få ränder eller avrinningar som gör att fönstret ser solkigt ut direkt efter att man är klar.

Man behöver en gummiskrapa, avsedd för fönster, vintertid använder man en skrapa med mjukt gummi och under sommartid en skrapa med hårt gummi. Välj en skrapa som inte är för stor så att man lättare kommer åt att dra av vattnet i kanterna.

Därefter behöver man en trasa för att putsa fönstret torrt efter att man har dragit av vattnet med skrapan. Det går med vanliga tygtrasor eller tidningar men vill man få bästa resultat bör man använda en microfiberduk.

Slutligen behöver man ett putsmedel och då kan man använda YES, som ger samma resultat som fönstersåpa, som man blandar med ljummet vatten.

Om fönstret är svårt smutsigt kan man blanda i lite spolarvätska eller T-röd vilket löser smutsen mycket bra men även utgör ett bra frysskydd om man tvättar fönster i minusgrader. Om fönstret är utsatt för nikotin kan man tillsätta ammoniak i blandningen eller förtvätta fönstret med lite ättikssprit blandat med ljummet vatten.

Att putsa fönster

–          Blöt in hela fönstret med putsmedlet med hjälp av en tvättsvamp.

–          Skrapa fönstret torrt med fönsterskrapan, dra uppifrån och ned och försök även få med vattnet i kanterna.

–          Avsluta med att eftertorka med en microfiberduk så ränder och vattnet i fönsterkanterna blir avlägsnade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *