Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur spelar man wordfeud

Hur spelar man wordfeud

Wordfeud är ett mycket populärt spel som har utvecklats för mobila enheter som Iphone eller mobiler med operativsystemet Android. Wordfeud, som ser ut och fungerar som det populära bordsspelet Scrabble, är ett bokstavsspel som spelas mot en motståndare över Internet.

Spelet har totalt 225 rutor där man ska bilda godkända ord. Av de 225 rutor är det totalt 64 rutor som ger poäng, i olika valörer. Den som bildar flest godkända ord över rutorna som ger poäng vinner spelet. När Det inte går att bilda fler ord så räknas de brickor som man har kvar och varje bricka ger minuspoäng. Man vinner även om motståndaren ger upp eller inte har svarat på sin tur inom 72 timmar.

För att spela så väljer man ut det språk som man vill använda för spelet. Wordfeud hanterar ett stort antal olika språk som bland annat svenska med å, ä, ö. Man bjuder därefter in den motståndare som man vill spela mot och den spelare som börjar måste lägga ut ett ord där en av brickorna täcker spelplanens mittenbricka.

Därefter turas man om att lägga ut brickor och skapa ord i vågrätt eller lodrätt riktning. När man skapar ett nytt ord måste minst en bricka ligga intill tidigare utlagda brickor på spelplanen. Spelets ordlista håller rätt på vilka ord som är godkända och när man har bildat ett ord så kontrolleras det av spelet som låter turen gå över till motståndaren, om ordet finns i ordlistan.

Om man inte kan bilda ett ord kan man passa och det blir då motståndarens tur att spela. Man kan blanda sina brickor med en ”random-knapp” som gör att man kan få nya uppslag till bildande av ord.

Vinner gör den som har lyckats skrapa ihop flest poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *