Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur peelar man huden

Om man vill att huden ska se ren och fräsch ut kan man peela huden med en speciell peeling som innehåller små korn. Skälet till att man peelar huden är för att få bort smuts i porer och döda hudceller, som i annat fall bland annat i ansiktet kan ge upphov till pormaskar eller i värsta fall leda till acne.

Man bör peela sin hud ett par gånger i veckan, då har man alltid en ren hud, ändå in på djupet, men även en hud som är mer mottaglig för hudkrämer eller solbränna. Peeling kan även sätta fart på blodgenomströmningen vilket gör att huden får en bättre färg och att torr hud försvinner.

Vilken typ av peeling man ska använda är lite beroende på hudtyp och ändamål. Det finns med grova korn, mindre korn och helt utan korn. Rådgör med försäljaren om vilken peeling som passar ens hud bäst.

Man börjar med att tvätta huden med en fet tvål. När huden är torr så lägger man på peelingen och skrubbar försiktigt in den i huden med cirkelrörelser med handen genom att tillföra lite vatten. Det finns speciella handskar man kan använda för att peela och dessa gör att man får ett bättre resultat och att huden inte skadas av de små kornen.

När man har rengjort huden med peeling är den helt fri från hudrester och ingrodd smuts och är nu mottaglig för eventuella skönhetsbehandlingar som hudkräm eller ansiktsmask, som nu kan tränga in på djupet i huden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *