Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur installerar man Google Analytics

Hur installerar man Google Analytics

Google Analytics är förmodligen marknadens absolut bästa verktyg för spårning och statistik. Man kan göra oerhört mycket med detta verktyg och möjligheterna är i stort sett oändliga när det gäller statistik och spårning. Beroende på hur avancerad statistik du vill ha för din hemsida skiljer sig också installationen – för avancerade användare krävs det ofta anpassade installationer vilket är ganska komplicerat.

Är du däremot en vanlig användare av till exempel en blogg är det busenkelt att starta och komma igång med Analytics. I grunden erbjuder detta verktyg många möjligheter att spåra dina användare och se alltifrån live-statistik till daglig, vecko och månadsstatistik beroende på inställningarna.

Såhär installerar du Google Analytics

 1. Gå först till webbplatsen för http://www.google.com/analytics/
 2. Om du har en GMAIL-adress kan du logga in direkt. Har du en annan måste du skapa ett konto för att använda Google Analytics.
 3. Det första du möts  av när du loggat in är en liten illustration som säger ”Registrering”. Med det menas registrering av din webbplats.
 4. Du kommer sedan vidare till en sida där du anger kontonamn, din webbplats (URL) och lite andra relevanta uppgifter. Det är viktigt att du anger korrekta uppgifter på denna sida.
 5. När du är klar och har fyllt i alla fält och läst igenom Google avtal går du vidare till nästa sida.
 6. Du kommer nu direkt till sidan för spårningskoden. Kopiera hela denna kod, det är viktigt att du får med precis hela. Gå sedan till din webbplats och öppna den sida du vill spåra.
  Klistra in Analytics-koden (spårningskoden) innanför head-taggarna.
  <head>
  Här ska koden vara
  </head>
  Om du använder ett CMS som exempelvis WordPress så kan du klistra in koden i en fil som heter Header.php, alternativt kan du också ladda ner ett Plugin/Tillägg för detta.
 7. När du klistrat in koden och sparat filen går du tillbaka till Google analytics. Klicka på ”Spara”. Du är nu färdig med installationen. För att kontrollera att den fungerar korrekt klickar du sedan på fliken som heter ”start”.  Gå sen till ”Realtid” och ”översikt”. Om du sedan besöker din webbsida nu ska du kunna se det på denna sida.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *