Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur fixar man sin matlåda?

Hur fixar man sin matlåda

Många väljer att ta med sig egen matlåda till arbetet. Många byggnadsarbetare och andra yrkesfolk som arbetar ute har gjort det sedan lång tid tillbaka.

Fördelen med att ha egen matlåda är dels att man kan äta mat som man tycker om och som är bra tillagad men även för att man själv kan bestämma när man vill äta.

På sikt så är även en egen matlåda ett bra ekonomiskt alternativ som innebär att man sparar in betydande belopp varje år, nästan en hel månadslön efter skatt.

Lite beroende på var man arbetar så har man nästan alltid tillgång till ett värmeskåp eller en mikrovågsugn. Man kan även äta kallmat till lunch om man inte kan eller vill värma maten.

För bäst ekonomi så fyller man förstås sin matlåda med den mat som man tillagade till middag kvällen innan. Man kan komplettera med bröd, frukt och andra mellanmål.

Fixa sin egen matlåda

  • Att fixa till sin egen matlåda är enkelt. Man lagar en extra portion till middag och lägger det som blir över i matlådan. De allra flesta maträtter passar att ta med sig i matlådan, även om det finns maträtter som pasta med sås, lasagne, potatis med gryta, fiskgratäng, kyckling med ris och liknande maträtter som gör sig bäst i matlådan.

    Större köttbitar kan bli sega om de värms upp igen dagen efter och visa maträtter kan man inte få bra ens om man värmer upp dessa med rätt utrustning i hemmet.

  • Att äta kallrätter till lunch kan också vara både gott och nyttig. Att göra en god sallad, med valfria ingredienser, tillsammans med dressing och lite bröd kan bli en fantastiskt god lunch.
  • Det går att köpa frysta halvfabrikat av de flesta maträtterna som man sedan kan värma upp i mikrovågsugnen. Även om det stannar vid halva priset mot vad det kostar att gå på lunchrestaurang så blir det aldrig riktigt lika gott, mättande eller lika billigt som när man tillagar den själv.

    Däremot är ett tips att någon gång i månaden göra större satser av maten och själv frysa in i portionsförpackningar. Dessa kan man sedan tina upp under natten, innan man går till arbetet, eller värma fryst i mikrovågsugnen. Gör man flera olika maträtter så finns det lite variation på matlådorna.

Japansk matlåda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *