Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur skriver man en artikel

En artikel skriver man för att informera läsarna om något. En artikel ska alltid vara sanningsenligt och det man skriver ska baseras på fakta. Man ska inte blanda in personliga åsikter i en artikel utan helst skriva den i tredje person, som en betraktare.

Man börjar alltid en artikel med en inledande text som tydligt beskriver vad artikeln handlar om. Det är denna inledning, även kallad ingress, som ska fånga läsarens intresse. En artikel skriver man med texten uppdelad i flera stycken. Varje stycke bör vara mellan 2-5 meningar och ha en egen innebörd, vilket innebär att stycket ska kunna stå för sig själv och att man ska kunna få svar på något i texten, utan att behöva läsa vidare.

En läsvärd artikel håller sig till ämnet och det är bättre att skriva en kort artikel framför en lång om man inte har tillräckligt intressant material att fylla artikeln med så man inte tappar läsarens intresse.

En längre artikel ska alltid innehålla flera rubriker och fakta kan man företrädelsevis skriva i punktform. Man ska även tänka på att korrekturläsa sin artikel innan man släpper den då stavfel och särskrivningar gör att artikeln känns mindre seriös.

(8) Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *