Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur blir man en vampyr

Det finns otaliga varianter på hur man blir en vampyr, den vanligaste är att man blir biten av en vampyr och att man sedan direkt eller efter döden själv blir en vampyr. Men det finns även många varianter på detta beroende på vilken tro man hämtar informationen ifrån.

Förr i tiden trodde man att folk som begick folkmord blev vampyrer. Många sekter anser att självmord är en dödssynd och att personer som tar sitt liv blir vampyrer. Dessa personer ansågs nämligen ha en orolig själ som inte lämnar kroppen efter döden vilket ledde till att kroppen inte förmultnade och de återuppstod i stället som levande döda vampyrer som gav sig iväg för att jaga offer under nattetid då folk sov.

Personer som dog utan att få en välsignelse ansågs ligga i farozonen för att bli vampyrer. Eftersom deras själ inte lämnade kroppen efter jordfästelsen så kunde kroppen tas i besittning av demoner eller av Satan själv. Även personer som blivit uteslutna ur kyrkan och som inte kunde få den sista välsignelsen blev vampyrer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *