Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur lever en hindu

Hinduismen har funnits väldigt länge och uppstod i Centralasien. Man räknar med att det idag finns drygt 700 miljoner personer som är hinduer. Hinduismen har de flesta troende i Indien, Pakistan och länderna runt omkring. Till skillnad mot kristendomen och andra religioner så har hinduismen ingen upphovsman, den är istället skapad genom kulturer och uppfattningar som gått i arv i generationer.

Hinduism skiljer sig lite från andra religioner då de heliga skrifterna kan ha olika betydelser för olika personer. Egentligen handlar hinduism om olika läror och alla sätt att leva efter dessa läror är riktiga. Det finns de som tillber en gud, eller flera gudar, men det finns inga krav på att man behöver tro på gud.

En sann hindu lever efter några enkla regler och som tror på själavandring och karma. En hindu tror inte på ödet utan tror att allt som sker i livet är förutbestämt och därför försöker man tolka vad som har hänt för att få en mening med händelsen. Detta gör också att en hindu är mer medveten om sina handlingar och alltid gör sitt bästa för att inte dennes handlingar ska få konsekvenser.

En hindu ska be och offra till gudarna, de ska delta i religiösa sammankomster, de ska visa respekt och lyssna på äldre eller klokare personer och de ska ta hand om sin familj och andra personer inom samma kast.

En sann hindu är vegetarian och äter inte kött eller dricker alkohol. De ska heller inte stjäla, ljuga eller bedra någon. Man får som hindu inte skada eller döda personer eller djur, vissa hinduer har till och med munskydd så att de inte riskerar att svälja flugor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *