Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur man byter bredbandsleverantör?

Att byta bredbandsleverantör

Det finns en uppfattning att byta bredbandstjänster kan vara en smärtsam process. När allt kommer omkring är du kontrakterad med en leverantör, och när kontraktet löper ut kanske du vill byta men inte vill ha någon störning av de internettjänster som du litar på.

Vad händer om din nuvarande leverantör inte längre erbjuder de servicestandarder du förväntar dig? Kanske erbjuder en konkurrent en bättre affär? Under dessa omständigheter kanske du vill byta leverantör. Den goda nyheten är att i motsats till uppfattningen är det snabbt att flytta till en ny internetleverantör.

Hitta den nya leverantören du vill ha

Konkurrensen mellan internetleverantörer för konsumenter är hård. Och det här är goda nyheter. Det första steget är att ta reda på vad du vill ha av din internettjänst. Behöver du bara en billig plan som gör att du kan läsa några nyheter och skicka e-post?

Eller letar du efter obegränsad data och snabba hastigheter för att hantera dina spel- eller hemmakontorsbehov?

Kanske letar du efter ett paket som tar med dig dina telefon- och internetplaner i paketet? Oavsett vad du letar efter finns det alla chanser att du hittar några få leverantörer som erbjuder samma affär.

Jämför dem, läs recensioner på respektive företag och bestäm vilken ny leverantör som passar dig.

Meddela din leverantör

Om du inte är i kontrakt måste du helt enkelt meddela din Internetleverantör 30 dagar om att du flyttar från deras tjänst. Uppenbarligen vill du göra detta med den tid det tar för din nya internetleverantör att ställa in dig så att det blir ett minimalt avbrott mellan tjänsterna.

Som en anmärkning kan vissa leverantörer lägga bort frånkopplingen den dagen du meddelar dem, vilket innebär att du kan tappa ditt telefonnummer – ett problem om du vill överföra numret över.

För VoIP-relaterade överföringar rekommenderas det vanligtvis att du inte kontaktar din befintliga leverantör förrän den nya tjänsten är igång.

Om du fortfarande har kontrakt med ditt tidigare, ska du vara medveten om att du kan vara ansvarig för avgifter och troligen kommer att behöva betala det totala värdet på kontraktet, som anges i det när du skrev.

Migrera alla data från din befintliga internetleverantör

Om du har använt det e-postmeddelande som din Internetleverantör tillhandahåller dig, måste du migrera den informationen (e-postmeddelanden och kontaktinformation) till en tjänst som Gmail eller Outlook innan du avslutar din leverantör.

Be dem om hjälp med detta om du behöver. Om din telefonlinje är ansluten till din internettjänst, berätta för din nya internetleverantör som du vill porta över och behålla ditt befintliga telefonnummer.

Se till att du har rätt utrustning

Om du flyttar från en ADSL-anslutning till en annan anslutning kan du behöva ett nytt modem för att ansluta till internet. Det finns alla chanser att du kan hitta en plan från en leverantör som innehåller ett modem.

Men de är i allmänhet billiga och erbjuder minsta funktioner. Så beroende på vad du tänker använda internet för, vill du också köpa dig ett nytt modem. Om du till exempel planerar att hela familjen ska aktivt använda internet samtidigt, vill du se till att du har ett modem som kan hantera ett stort antal samtidiga anslutningar till internet.

Minimera driftstopp

Om du byter från en tjänst till en annan, bör nedtiden som du bör uppleva när du gör bytet vara mindre än en timme, förutsatt att övergången går smidigt. Om din anslutning är en av de få som är Fiber-to-the-lokalerna (FTTP), har du lyckan att kunna ha flera anslutningar samtidigt.

Du kan till och med köra en “jämförelse” med en andra ISP och växla mellan den nuvarande och den nya för att se vilken tjänst du är nöjdare med, om du kan ordna en jämförelse med en ny ISP.

Den enda gången det blir verkliga störningar är om du flyttar från en gammal ADSL-tjänst till en fiberanslutning. Det beror på att en tekniker måste behöva komma ut till dina lokaler för att slutföra installationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *