Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur reparerar man ett förhållande

Hur man reparerar ett förhållande

Ett förhållande kräver tid, engagemang och vilja för att man ska lyckas hålla det levande och när ett förhållande inte är bra så beror det ofta på just att någon eller alla dessa saker har brustit.

Då behöver man reparera sitt förhållande och ett av de största hindren för att reparera ett förhållande är just att man måste hitta tiden, engagemanget och viljan, och denna gång oftast under press.

Sätt därför av tid för varandra, det kan vara en helg, eller flera helger, då ni reser bort och lämnar allt som kan påverka er tid tillsammans negativt hemma. Denna tid ska enbart vara er och ska inte delas med datorer, arbete, problem eller stress.

Använd tiden till att göra något som ni båda tycker om eller försök att uppleva nya saker. När ni umgås ska det vara på ett avslappnat sätt där ni under era diskussioner försöker hitta tillbaka till er ursprungliga samtalston som ni hade när ni inledde ert förhållande.

Det är viktigare att lyssna än att prata och viktigare att förlåta än att döma. Beror problemen i ett förhållande på utomstående faktorer så är det viktigt att ni tillsammans försöker diskutera fram en lösning på hur ni ska hantera dessa problem.

Det är också viktigt att man inte kan kräva utan att lämna eftergifter vilket med andra ord innebär att lösningarna man finner inte får skapa andra problem som senare leder till nya konflikter.

A och O i ett förhållande är kommunikationen, man måste dels kunna lyssna på varandra, kunna förstå och sätta sig in i det man hör men man måste även kunna tala på ett sådant sätt så man inte fördömer eller anklagar.

Man ska inte anklaga någon för att vara oansvarig om den personen inte är insatt i vilka konsekvenser dennes handlingar får.

Har man barn är det ännu viktigare att man kan hitta tid tillsammans. Anlita en barnvakt som kan passa barnen medan ni får tiden att prata och umgås.

Att reparera ett förhållande behöver inte vara något omöjligt projekt, om viljan finns så handlar det bara om att svälja sin stolthet, lyssna och vara förstående så kan man finna en väg tillbaka till ett fungerande förhållande igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *