Vi har svar på mer eller mindre allt.

Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur publicerar man en bok

Hur man publicerar en bok?

För att få en bok publicerad ska man ha texten både i elektronisk form och på papper. Det ska vara maskinskrivet och utformat på ett speciellt vis så att förlaget enkelt kan läsa och föra anteckningar.

Texten på papper ska ha dubbelt radavstånd i texten, ha breda marginaler på kanterna och endast text på en sida av papperet. Man bör inleda manuset med titel, författarens namn och adress och en kort resumé så att förlaget kan sätta sig in i vad boken handlar om.

Man behöver inte alltid skicka in hela manuset utan ibland räcker det med några kapitel så att förlaget kan få en uppfattning om bokens innehåll och hur den skrivs och utformas.

Ofta kan man behöva kontakta flera förlag och försöka få dessa att läsa ens manus innan man hittar någon som är intresserad av att vilja publicera boken.

Efter att man fått ett förlag att nappa kommer dessa att ge vissa rekommendationer om hur man ska korrigera texten, utformingen eller om vissa avsnitt i boken är för långa eller för korta.

Efter att man kommit så långt som till ett kontrakt så kan både villkor och ersättning för boken vara olika för olika förlag. Vissa förlag köper manuset för ett engångsbelopp och andra betalar royalty baserat på antal sålda böcker, vilket kan kombineras med en garantisumma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *