Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur undviker man slagsmål på krogen?

Hur undviker man slagsmål på krogen

Nästan alla har hört eller råkat ut för det någon gång – att folk börjar bråka med varandra på krogen. I en miljö där alkoholen flödar och ofta även andra droger tillsammans med en stor blandning av människor kan det ofta uppstå situationer som leder till handgemäng. 

För att undvika situationer där det kan bli slagsmål kan du göra något av följande:

  • Välj lite bättre krogar och pubar – Om du väljer lite bättre krogar eller pubar så är säkerheten oftast bättre. Man släpper inte in alla som vill in och då slipper man fulla människor som inte kan kontrollera sig själva. På så sätt minimerar man risken för att bråk ska utbryta. Dessutom har de bättre koll på vilka som är för överförfriskade och kan på så sätt slänga ut dessa i ett tidigt skede.
  • Va trevlig – Genom att vara trevlig mot andra så är ofta andra människor trevlig tillbaka. Undvik att skämta om andra eller på andras bekostnad. Kanske kan personer hantera det i nyktert tillstånd men blir förbannade när de är berusade.
  • Drick måttligt – Om du dricker måttligt och inte berusar dig för mycket tar du klokare beslut kan vara mer diplomatisk i ditt agerande.
  • Kommunicera – Om du mot förmodan skulle hamna i en situation där det finns risk för att ni börjar slåss – Se till att kommunicera och red ut situationen utan bråk. Var hellre väldigt trevlig mot personen och försök tala dig ur situationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *