Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man ett green card

Hur man får ett green card

USA har ett system som kallas Green card vilket har som syfte att öka mångfalden i USA. Ett green card ger innehavaren rätt att bo och arbeta i USA och man har samma rättigheter som en amerikansk medborgare med undantag av att man inte får rösta.

Ett green card kan förlängas genom att man förnyar det när det går ut och i princip kan man stanna hur länge man vill i USA.

Det finns olika sätt att skaffa ett green card på, bland finns ett årligt lotteri som man kan köpa lotter i och vinna ett green card. Chansen att vinna är dock mycket liten och det är därför bättre att försöka få tag på ett green card genom något av de andra alternativen som finns.

Om man har familj eller nära släkt i USA kan man få ett green card under förutsättning att familjemedlemmen går i god för en själv och ansvarar för ens försörjning tills man själv klarar sig på egen hand.

Vill man arbeta i USA kan man kontakta något amerikanskt företag där man tror att det finns möjligheter att få arbete. Detta företag kan sedan ansöka om ett green card åt en. När man väl har fått ett green card så behöver man inte stanna kvar hos denna arbetsgivare utan kan arbeta och bo precis var man vill i USA.

Man kan även få ett green card om man gör investeringar i USA. Dessa investeringar bör innebära att man anställer amerikansk personal eller att dessa investeringar är av betydande värde.

Det kan ta flera år att få ett green card godkänt och utfärdat men om man har ansökt om ett green card och har lämnat in en korrekt ansökan så kan man få ett tillfälligt uppehållstillstånd som ger en rätt att vistas och arbeta i USA tills dess att man får ett green card godkänt.

Det krävs dock att man har en familjemedlem eller ett företag som ansvarar för ens försörjning under tiden man befinner sig i USA på temporärt uppehållstillstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *