Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur får man bort löss

Huvudlöss brukar näst intill alla barn få någon gång under deras skoltid. Med jämna mellanrum sprider sig huvudlössen på fritids och i skolor och när man väl har fått dessa brukar det bli lite jobb att få bort dessa.

Det finns en hel del medel mot löss, dock har lössen med tiden blivit resistenta mot de fungerande medlen och man får komplettera behandlingen med ytterligare åtgärder för att snabbt bli av med lössen.

Det finns en gammal skröna som säger att man får löss av att man är smutsig. Det är inte sant då löss trivs nästan bättre i rent hår. Löss suger blod och det hjälper inte med att bara tvätta håret då lössens ägg inte påverkas av vatten.

En lösskam och en flaska balsam är den bästa metoden att få bort både löss och de ägg som inte är kläckta. Smörj in håret med balsam och kamma håret från roten och ända ned till slutet på håret under cirka 15-20 minuter ett par gånger om dagen. Att kamma håret tillsammans med ett bra medel gör att man oftast får bort lössen efter ett par behandlingar under en dryg veckas tid.

Tänk på att huvudlöss smittar genom att hoppa eller när de skakas av till andra personer och därför bör man aldrig kamma eller ruska på huvudet i andras närhet. Man bör heller inte dela mössor eller huvudkuddar innan man har fått bort lössen helt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *