Vad vill du veta?

Oavsett vad du undrar över har vi svaret på din fråga.

Hur impregnerar man skor

De allra flesta skor man köper behöver impregneras innan man använder dessa för första gången. Impregneringen skyddar skorna mot väta och smuts men gör även att skorna behåller sin lyster och hållbarhet längre. Beroende på vilket material som skorna är tillverkade i så finns det olika metoder för att impregnera sina skor.

För skor tillverkade i skinn så använder man en speciell minkolja eller en vaxspray för att impregnera skorna. Oljan läggs på skorna och smörjs försiktigt in med en trasa medan sprayen sprayas på skorna i ett tunt och finfördelat lager. Låt därefter impregneringen få sjunka in i skorna och torka helt innan man använder skorna.

För skor tillverkade i mocka eller andra material finns en speciell impregneringsspray som man behandlar skorna med. Efter att sprayen har torkat in i skorna ska man borsta dessa så att de får tillbaka sitt ursprungliga ytskikt.

Olja och impregneringsspray finns att köpa i skoaffärer eller hos de flesta stormarknader.

För att kunna använda sina skor i många år behöver man impregnera sina skor med jämna mellanrum. Innan man impregnerar skorna behöver man göra rent dessa med lite ljummet vatten och en trasa. Tänk även på att impregnera skosnören och sömmarna så att de får längre hållbarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *